× O projektu Rešeni primeri Postavite vprašanje Kontakt

Rešen primer

Št. 14
Zadeva: Hranjenje elektronskih dokumentov na centralni informacijsko telekomunikacijski infrastrukturi
Datum odgovora: 31. 05. 2009, pregled 29. 1. 2023
Status uporabnika:   -
Vprašanje
Katere elektronsko prejete dokumente lahko hranimo izven skupne evidence dokumentarnega gradiva na centralni informacijsko telekomunikacijski infrastrukturi?
Odgovor
Po 2. členu Uredbe o upravnem poslovanju (UUP, Ur. l. RS, št. 9/18 in novele) velja obveznost evidentiranja dokumentarnega gradiva v evidenco dokumentarnega gradiva tako za fizično kot elektronsko prejete dokumente.

Izven skupne evidence dokumentarnega gradiva (na centralni informacijsko telekomunikacijski infrastrukturi) pa se hranijo vsi tisti elektronsko prejeti dokumenti, ki ne predstavljajo uradne pošte oz. evidenčnega dokumentarnega gradiva - to je neevidenčno in specifično dokumentarno gradivo.
Neevidenčno gradivo je primeroma določeno v 33. členu UUP, kot na primer oglaševalska sporočila, čestitke, voščila, poslovna vabila, časopisi, publikacije, predstavitve izobraževalnih programov. Med specifično gradivo pa spada predvsem specifično dokumentarno gradivo MNZ, MO in SOVE ter statistično, hidrometeorološko, seizmološko gradivo, računovodska in knjigovodska dokumentacija, gradivo za katastre, registre, itd.. (po Kovač et al., UUP z uvodnimi pojasnili in izvedbenimi akti, 2008, str. 112).
Kategorije
8.1   Upravno poslovanje



Upravna svetovalnica je študentski projekt. Glede odgovornosti za vsebino glejte Politiko zasebnosti in Zanikanje odgovornosti.

Upravna svetovalnica 2024. Vse pravice pridržane. Politika piškotkov