× O projektu Rešeni primeri Postavite vprašanje Kontakt

Rešen primer

Št. 13
Zadeva: Forma odredbe o načinu vročitve
Datum odgovora: 31. 5. 2009, pregled 11. 12. 2022
Status uporabnika:   -
Vprašanje
Ali je upravni organ dolžan izdati sklep o določitvi načina vročitve, sploh pri javnem naznanilu? Če da, na kakšen način naj se ta sklep sestavi in objavi?
Odgovor
Način vročitve odredi uradna oseba, ki vodi postopek, po določbah ZUP. To naredi s pisarniško odredbo po 61. členu UUP na samem dokumentu. Na koncu odločbe, sklepa ali drugega dokumenta se navedejo ime/naziv naslovnika, njegov naslov in način vročitve. Način vročitve določa določba 83. člena ZUP.


Primer:
Vročiti:
– ………….. (ime, naslov) – z javnim naznanilom
ali
– …………… – na oglasno desko UE in portal E-uprava


Glede objave z javnim naznanilom podrobneje Pravilnik o določitvi spletnega naslova za elektronsko objavljanje dokumentov po Zakonu o splošnem upravnem postopku (Ur. l. RS, št. 36/ 2008), ki je izvedbeni akt ZUP.


Odredba o načinu vročitve se ne izdaja v obliki sklepa, gre zgolj za pisarniško odredbo na dokumentu, ki se vroča. Ta odredba se ne objavlja, objavi se le dokument, če je odrejena vročitev le-tega z javnim naznanilom. Če pa tako določa zakon, se objavi le odredba o vročitvi/prevzemu določenega dokumenta s strani določenega naslovnika. V obeh primerih po objavi (dokumenta oz. odredbe o prevzemu dokumenta) o vročitvi z javnim naznanilom po 15 dneh od objave nastopi fikcija vročitve.
Kategorije
3.5   Vročanje



Upravna svetovalnica je študentski projekt. Glede odgovornosti za vsebino glejte Politiko zasebnosti in Zanikanje odgovornosti.

Upravna svetovalnica 2024. Vse pravice pridržane. Politika piškotkov